Terug naar aanbod

€ 38.45

Winkelwagen
Italië

Sant Antonio, Amarone A. Castagnedi 2018

Producent: Azienda Agricola Sant' Antonio

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Amarone della Valpolicella DOCG

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Corvina, rondinella

Valpolicella ligt in het noordoosten van Italië in het wijngebied Veneto. Valpolicella is doorgaans een vlotte drinkwijn, vaak koel geserveerd. De Amarone is echter een aparte en originele wijn. Hij is meestal gemaakt van drie of 4vier druivensoorten waarvan de corvina de hoofddruif is. Na het plukken worden de druiven min 4 maanden gedroogd voor deze geperst worden. Door de verdroging 'verdampt' het sap blijven er meer suikers achter dan bij normale druiven. Een jonge Amarone proeft dan ook iets zoeter, na veroudering verdwijnt dit jong zoet smaakje. Deze Amarone Castagnedi wordt 2 jaar in grote vaten bewaard alvorens gebotteld te worden. Het is een complexe wijn met aroma's van rijpe kersen en chocolade. Een volle en rijpe mondstructuur met een kruidige ondertoon vervolledigt het smaakpallet. Parker : 93/100 Meer info op www.tenutasantantonio.be


Gerecht

Schenk deze uitzonderlijke wijn aan 17-18° bij vleesgerechten met truffel, haarwild met een gereduceerde portsaus of bij sterk smakende kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie