Terug naar aanbod

€ 7.25

Winkelwagen
Chili

Santa Carolina, Late Harvest(50cl) 2019

Producent: Santa Carolina

Werelddeel: Zuid-Amerika

Land: Chili

Type: Zoete wijn

Appelatie: Valle de Casablanca

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 50 cl

Druivenras: Sauvignon blanc

Chili kent de laatste 10 jaar een enorme groei in de wijnwereld. tal van bekende huizen investeren volop in de Chileense wijnindustrie. Het land geniet dan ook van een excellent klimaat met een toeziendoog van het Andesgebergte. Deze zorgt voor fris bergwater om de wijngaarden te bevloeien. Irrigatie is in tegenstelling tot Frankrijk toegelaten want anders zouden de druivenstokken op de meeste plaatsen niet overleven. Santa Carolina is een oud wijnhuis met een moderne spirit. Het werd reeds opgericht in 1875 ! De wijnen van dit domein staan steeds garant voor een prima prijs/kwaliteit. Deze Late Harvest is gemaakt van sauvignon blanc. Sauvignon zorgt voor frisheid en finesse in de wijn . Het geheel rijpt enkele maanden op Franse eik. De wijn is vrij expressief. We ruiken sinaas, mango en wat vanille. In de mond proeven we een mooie zoete wijn met voldoende frisheid.


Gerecht

Serveer deze zoete wijn aan 7°  bij een paté van foie gras eventueel gecombineerd met een zoete garnituur of geniet bij een exotisch dessert met ananas, mango of passievrucht.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie