Terug naar aanbod

€ 17.50

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Spioenkop, 1900 Pinot Noir Ghandi 2017

Producent: Koen Roose

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rode wijn

Appelatie: Elgin

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

Koen Roose uit Roeselare trok enkele jaren geleden naar Zuid-Afrika om zich te vestigen in de Elgin regio. Een koel klimaat waar vooral de vroegrijpe druiven zoals sauvignon blanc en pinot noir heersen. Het zijn vroegrijpe druiven die het best tot uiting komen in een frisser klimaat. Vooral de oceaanwind zorgt er voor dat de druiven 's nachts afkoelen en mooie zuren ontwikkelen. Het 1900-gamma van Koen refereert naar een veldslag aan de voet van Spioenkop Hill tussen 'de Boere' en het Britse leger (zie backlabel op de fles). Pinot Noir in Zuid-Afrika is geen gemakkelijk verhaal. De warme temeraturen zijn nadelig voor de fijne pinot noir die bovendien vroeg rijp is.
Maar in deze 'koude' regio speelt de wind een belangrijke rol in de afkoeling van de druiven en dit komt de finesse in de wijn tengoede.
De neus is aromatisch met de typische pinot noir-aroma's van rood fruit en een licht kruidige toets. De mond is elgant en sappig met een erg aangename afdronk. Een geslaagde Nieuwe-Wereld Pinot Noir. www.spioenkopwines.co.za


Gerecht

Serveer aan 16° bij gevogelte, charcuterie of een kalfsfilet met lichte saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie