Terug naar aanbod

€ 20.45

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Spioenkop, Riesling 2017

Producent: Koen Roose

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Elgin

Alcoholgehalte: 12,50%

Bewaarkracht: 4-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Riesling

Koen Roose uit Roeselare trok enkele jaren geleden naar Zuid-Afrika om zich te vestigen in de Elgin regio. Een koel klimaat waar vooral de vroegrijpe druiven zoals sauvignon blanc en pinot noir heersen. Het zijn vroegrijpe druiven die het best tot uiting komen in een frisser klimaat. Vooral de oceaanwind zorgt er voor dat de druiven 's nachts afkoelen en mooie zuren ontwikkelen. Het spreekt voor zich dat de Riesling-druif zich hier in zijn nopjes voelt. De wijnmaker koos voor een droge riesling die mineralig is met aroma's van steenfruit en bloemen. Srak in de mond bekoort hij menig liefhebbers. De smaak is rijk en complex en evolueert voortdurend in het glas. Een pareltje voor de liefhebbers van deze edele druif. www.spioenkopwines.co.za


Gerecht

Deze fijne Riesling serveer je aan 7° bij tarbot op zijn vel gebakken met een frisse jus. Ook passend bij slaatje van zeevruchten eventueel met een oosterse toets.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie