Terug naar aanbod

€ 31.45

Winkelwagen
Italië | 2022

Terra Costantino, C Praino 2022, Etna Bianco

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Witte wijn

Appelatie: Etna Bianco Superiore

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Carricante

In Sicilië beweegt er heel wat rond wijn. Vooral de wijnen rond de vulkaan de Etna kennen een echte remonte. Lokale druiven in combinatie met de terroir van de Etna zorgen voor wijnen die ondanks de hitte op dit eiland verrassend fris en elegant zijn. Terra Costantino is één van de pioniers in de streek op vlak van biologische teelt. De wijngaarden staan op de zuidoost zijde van de Etna op ca 450-500m hoogte. Vandaar de frisheid in de wijnen. Hier maakt men complexe wijnen met beperkte opbrengst.
Deze Contrada komt van de oostelijke flanken van de Etna met wijngaarden die op 650m hoogte liggen. De vulcanische ondergrond heeft veel invloed op de wijn die puur en mineralig is. Na de oogst perst men de druiven direct om in stalen tanks te laten gisten. Een deel van het sap laat men macereren met de pelletjes. De neus geeft zich niet zo gemakkelijk prijs. We ontdekken steenfruit en florale toetsen en vooral de mineraliteit in de wijn. De smaak is intens, elegant en fijn. Een mooi evenwicht tussen het zachte karakter en de frisheid. Meer info op www.terracostantino.it


Gerecht

Serveer aan 7-8° bij gegrilde vis met lichte saus, lotte op zijn vel gebakken met zijn jus of een pasta met zeevruchten.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie