Terug naar aanbod

€ 22.50

Winkelwagen
Italië | 2022

Terra Costantino, de Aetna 2022, Etna Rosso

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Etna Bianco

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 4-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Nerello mascalese, nerello cappuccio

In Sicilië beweegt er heel wat rond wijn. Vooral de wijnen rond de vulkaan de Etna kennen een echte remonte. Lokale druiven in combinatie met de terroir van de Etna zorgen voor wijnen die ondanks de hitte op dit eiland verrassend fris en elegant zijn. Terra Costantino is één van de pioniers in de streek op vlak van biologische teelt. De wijngaarden staan op de zuidoost zijde van de Etna op ca 450-500m hoogte. Vandaar de frisheid in de wijnen. Hier maakt men complexe wijnen met beperkte opbrengst.
Wat meteen opvalt is de licht gekleurde wijn. Typisch voor deze druivensoort die een dunne schil heeft. De vulkanische bodem zorgt voor een complexiteit die zich uit met geuren van rood fruit, florale aroma's met een kruidige ondertoon van peper en kruidnagel en een minerale toets. De mondstructuur is miineralig, fris in combinatie met het heerlijke rode fruit. Meer info op www.terracostantino.it


Gerecht

Serveer aan 16-17 grdn bij charcuterie, gegrild lams-rund of een risotto met paddestoelen. Probeer ook bij een gevarieerde kaasschotel. karafeer indien je kan en serveer in grote glazen om de wijn lucht te geven.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie