Terug naar aanbod

€ 10.90

Winkelwagen
Chili

Terranoble, Chardonnay Reserva 2023

Producent: Terranoble

Werelddeel: Zuid-Amerika

Land: Chili

Type: Witte wijn

Appelatie: Maule Valley

Alcoholgehalte: 13,50%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Chili heeft veel goede eigensschappen om een goed wijnland te zijn : de zon is alom tegenwoordig en de Andes zorgt voor smeltwater in de wijngaarden. Bovendien hebben ze nog stokoude, originele phylloxera-vrije (erg gevreesde ziekte) wijnstokken.Dit Chileens wijnhuis bestaat nog maar sinds 1992 toen 4 gepassioneerde wijnliefhebbers de handen in elkaar sloegen en dit bedrijf oprichtten. De wijngaarden situeren zich in de San Clemente Valley. Er heerst een Middellands zeeklimaat : veel zon en vochtigheid. Ze richten zich op de klassieke wijnrassen zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon. Sinds kort is men bezig met de heropleving van een inlandse druivensoort, de Carmenere. Een druif die door de opmars van de universele druivenrassen in het verdomhoekje werd geduwd. Deze Chardonnay is een typisch product uit Chili. Fruitig met een exotische toets (ananas) en op het einde proef je dat deze wijn een weinige tijd op eiken vat heeft gelegen. Het steeds aanwezige fruit zit goed verweven met de lichte houttoets. www.terranoble.cl


Gerecht

Serveer deze chardonnay aan 7° bij warme visbereidingen met een zachte vissaus. Eventueel kan de wijn als aperitief dienen met hartige hapjes.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie