Terug naar aanbod

€ 21.65

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Thistle&Weed Brandnetel 2020

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Stellenbosch

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin blanc

In 2015 besloten enkele vrienden wijnmakers om de handen in elkaar te slaan... en vooral de handen vuil te maken. Ze gingen op zoek naar erg goed gelegen wijngaarden om hun creatieve geesten los te laten. Centraal staan de wijngaarden met de zorg voor het primaire fruit (de druif) want dit is de basis van goede wijn. Brandnetel komt van wijngaarden op de flanken van Simonsberg in Stellenbosch. Deze liggen op 300m hoogte en zijn 45 jaar oud. Na de manuele pluk rijpt de wijn samen met de pelletjes 9 maanden op oude vaten. De wijn werd niet geklaard of gefilterd. In het glas schittert hij met aroma's van steenfruit en een zekere ziltigheid. Een rijk en mondvullend pallet in de mond met een lichte houtinvloed en citrus in de afdronk. Meer info op www.thistleandweed.co.za


Gerecht

Serveer aan 8° bij warme visgerechten met een oosterse kruiding of bij wit vlees (kip, kalkoen). Eveneens geschikt bij witschimmelkazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie