Terug naar aanbod

€ 20.95

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Thistle&Weed Nastergal 2020

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rode wijn

Appelatie: Coastal Region

Alcoholgehalte: 14,5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Tempranillo, alicante bouschet

Deze 2 jonge wijnmakers zochten een project om op hun manier wijnen te maken. Hun handen letterlijk vuil maken in de wijngaard en de wijn voor de rest zijn gang laten gaan tijdens het opvoedingsproces. Ze selecteerden een bloc in Paarl en eentje nabij de Helderberg in Stellenbosch. Deze Nastergal is een blend van tempranillo (63%) en alicante (37%). Een ongewone combinatie van 2 unieke druiven in Z-A. De alicante is één van de weinige druiven waarvan het vruchtvlees ook rood kleurt. Vandaar dat de wijn genoemd is naar de plant 'Zwarte Nachtschade' die zwarte bessen draagt.
De wijn wordt na de gisting in Franse eiken vaten (4de vulling) gerijpt voor 17 maanden. De kleur is violet tot donker kersenrood wat het gevolg is van de alicante-druif. Het is een vrij expressieve wijn met aroma's van peper, violet, pruimen en bosbessen. In de mond proeven een fruit-driven wine met een erg aangename sappigheid. De afdronk is vol en rijk met de typische kruidigheid die nooit ver weg is. In zijn jeugd zijn de tannine present maar die zijn mooi verweven met het fruit. Meer info op www.thistleandweed.co.za


Gerecht

Serveer aan 17° bij lamsbout in de oven, côte à l'os saignant gebakken met een zachte pepersaus of een stoofpotje met een getomateerde saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie