Terug naar aanbod

€ 19.90

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Too Much Truth Chardonnay 2021

Producent: Seba Vannevel

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Stellenbosch

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Na een eerste wijnervaring in Michigan (USA) trok Seba Vannevel naar Zuid-Afrika om oenologie te studeren in Stellenbosch. Eens zijn doctoraat afgewerkt was, kreeg hij de kans om in Stellenbosch zijn eigen wijn te maken. Het werd een no-nonsens project want de wijnmaker wou een wijn maken zonder teveel ingrepen of manipulaties. Na de pluk rijpt deze chardonnay nog 1 jaar op gebruikte eikenvaten wat de wijn complexer maakt.
In het glas kleurt de wijn goedgeel en schittert hij bij het walsen. De chardonnay, gemaakt van jonge wijnstokken, geeft niet gemakkelijk zijn aroma's prijs maar na het walsen en op temperatuur (niet te fris serveren) komen de geuren van rijp fruit, ananas, perzik en steenfruit los. De smaak is goed in balans met voldoende fruit en een lichte houttoets. De afdronk is fijn en elegant. Meer info op www.toomuchtruth.co.za


Gerecht

Serveer aan 8° bij vis met saus, gevogelte of bij kaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie