Terug naar aanbod

€ 12.95

Winkelwagen
Frankrijk

Tours des Verdots, Bergerac sec 2020

Producent: David Fourtout

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Bergerac Sec

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sauvignon, semillon, sauvignon gris, muscadelle

Bergerac is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk dat steeds in de schaduw heeft gelegen van de bekende buur Bordeaux. Mede onder invloed van een aantal topwijnmakers kent deze regio een heropleving. David Fourtout van het domein Les Verdots is meermaals verkozen geweest tot €˜Vigneron de l'Année" en is een voortrekker van zijn appellatie. Deze gedreven wijnmaker nam in 1991 het domein over van zijn ouders en stuurde het domein in een richting waar kwaliteit en het streven naar de top het motto is. In de buurt van het kasteel van Monbazillac maakt hij zowel witte, rode als zoete wijnen. Het bedrijf wordt op een doordachte wijze gerund zodat zo weinig mogelijk interventie of onnodige schadelijke stoffen toegevoegd worden. Deze Bergerac Blanc Sec is een traditionele blend uit Bergerac en vergelijkbaar met de buren uit Pessac-Léognan. De frisheid van de sauvignon blanc (68%) en sauvignon gris (10%) in combinatie met de zachtheid van de semillon (14%) en muscadelle (8%) zorgt voor een mooi evenwicht in de wijn. Bovendien rijpt de wijn enige tijd op eik wat hem een zekere compleciteit geeft zonder zijn fruitig karakter te verliezen. Een zachte start in de mond die eindigt in een mooie frisheid. Volle, krachtige witte wijn met de nodige frisheid en elegantie. Meer info op www.verdots.com


Gerecht

Serveer aan 8° bij visgerechten met een zachte saus. Probeer hem eveneens bij wit vlees zoals kip of kalkoen eventueel met boschampignons.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie