Terug naar aanbod

€ 13.95

Winkelwagen
Frankrijk

Tours des Verdots, Côtes de Bergerac Rge 2021

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes de Bergerac

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon

Bergerac is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk dat steeds in de schaduw heeft gelegen van de bekende buur Bordeaux. Mede onder invloed van een aantal topwijnmakers kent deze regio een heropleving. David Fourtout nam begin de jaren 90 het bedrijf over van zijn ouders en sindsdien is de kwaliteit stelselmatig gestegen. Ook met de huidige eigenaar scoort het domein met zijn wijnen erg goed en blijft men Bergerac op de kaart zetten als een kwalitatief alternatief voor de buren uit Bordeaux. Het domein is gelegen in de buurt van het kasteel van Monbazillac en men maakt er zowel witte, rode als zoete wijnen. Het bedrijf wordt op een doordachte wijze gerund zodat zo weinig mogelijk interventie of onnodige schadelijke stoffen toegevoegd worden.  

Deze cuvée wordt gemaakt van Vieilles Vignes merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. David plukt zijn druiven pas als ze volledig rijp zijn en dit gebeurt met de hand. Het zijn allemaal wijnen met veel souplesse en fruit. De gemeten integratie van het hout zorgt voor de structuur in de wijn. De aroma's van bosvruchten, cederhout en cassis zijn duidelijk aanwezig. In de mond proeven we meteen het fruit in de wijn. Zachte maar presente tannine zullen de wijn enkele jaren bewaarkracht geven. Meer info op www.verdots.com


Gerecht

Geniet aan 18° bij oa. een varkenhaasje in een lichte jus met champignons of combineer met kaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie