Terug naar aanbod

€ 15.70

Winkelwagen
Portugal

Vallegre Reserva white 2021

Producent: Vallegre

Werelddeel: Europa

Land: Portugal

Type: Witte wijn

Appelatie: Douro DOC

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Viosinho, arinto, gouveio, rabigato

De Douro-Vallei is één van de mooiste wijnregio's in de wereld en is als Unesco-erfgoed erkent. Vallegre is een jong en dynamisch bedrijf dat zowel Portwijnen als gewone wijnen maakt en dit op verschillende estates langs de Douro. Alle wijngaarden situeren zich op de rechteroever ter hoogte van de stad Pinhào. Deze Vallegre Branco Reserva is gemaakt van lokale druivenrassen, viosinho, arinto, rabigato, gouveio. Onbekend voor de meesten onder ons maar net dat geeft de Portugese wijnen een originele toets. Na de gisting rijpt de wijn zo'n 9 maanden op nieuwe Franse eik. De goudgele kleur in het glas doet ons vermoeden dat we hier met een krachtige wijn te maken hebben. Bij het opsnuiven van de geuren merken we de aanwezigheid van de houten vaten waarop de wijn rijpt. De hierdoor vrijgekomen vanillegeur wordt sterk gecounterd door de aanwezige aroma's van vers wit fruit met een exotische toets. De mond is een voortdurend wisselen tussen het fruit en het hout maar steeds met een niet aflatende frisheid die de wijn doet opleven. Meer info op www.vallegre.pt


Gerecht

Geniet aan 10° bij warme visgerechten met saus of en visschotel in de oven. Zeker ook te combineren met gevogelte en krachtige kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie