Terug naar aanbod

€ 21.75

Winkelwagen
Frankrijk

Vieux Bonneau, Montagne St Em. l'Envie 2019

Producent: Alain et Franck Despagne

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Montagne Saint-Emilion

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 7-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet sauvignon

Montagne Saint-Emilion is een satellietgemeente van het wereldberoemde stadje Saint-Emilion. Het wijngebied ligt op de rechteroever van de Dordogne en het is vooral de merlotdruif die heerst in de wijngaarden. De familie Despagne maakt al vanouds wijnen in Saint-Emilion. Château Vieux Bonneau is een tak van de familie. Het zijn Franck en Alain die de leiding hebben over het vinificatieproces. Deze cuvée van het domein is gemaakt van 90% merlot en 10% cabernet sauvignon . "L'Envie" is gemaakt van een geselecteerd perceel met oude wijnranken. De wijn rijpt min. 12 maanden op nieuwe eik. Intense wijn met een mooi potentieel. Merk op dat de wijn nooit te houterig overkomt en steeds zijn sappigheid behoudt. De combinatie merlot-cabernet vormt hier een schitterend koppel. De finesse en de zachtheid van de merlot druif aangevuld door de kracht en de structuur van de cabernet.


Gerecht

Serveer deze knaap aan 18° bij een klassiek vleesgerecht zoals rosbief, steak archiduc of na veroudering bij een wildgerecht van everzwijn. Eveneens een goede begeleider van een mooie kaasschotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie