Terug naar aanbod

€ 13.55

Winkelwagen
Frankrijk

Vieux Bonneau, Montagne St Emilion 2019

Producent: Despagne et Fils

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Montagne Saint-Emilion

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 4-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet

Montagne Saint-Emilion is een satellietgemeente van het wereldberoemde stadje Saint-Emilion. Het wijngebied ligt op de rechteroever van de Dordogne en het is vooral de merlotdruif die heerst in de wijngaarden. De familie Despagne maakt al vanouds wijnen in Saint-Emilion. Château Vieux Bonneau is een tak van de familie. Het zijn Franck en Alain die de leiding hebben over het vinificatieproces. Deze instapwijn van het domein is gemaakt van 80% merlot, 15% cabernet sauvignon en 5% cabernet franc. Het is een zachte wijn met een mooie concentratie. In neus valt het rode fruit op en onderliggend zijn er de kruidige toetsen. Diezelfde zachte, fruitige kenmerken proeven we eveneens in de mond. De lengte is behoorlijk en hij verliest nooit zijn fruitig karakter. Meer info op www.franckdespagne.com


Gerecht

Combineer deze merlotwijn met klassieke gerechten zoals een rosbief met spek en boontje of een steak met een zachte pepersaus. Het is ook een mooie kaaswijn.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie