ZOMERUREN

WIJ BLIJVEN GANS DE ZOMER OPEN ! 

Uitzonderlijk gesloten op  maandag 16 augustus !!

Naar website

Terug naar aanbod

€ 21.35

Winkelwagen
Portugal

Vista Alegre, Colheita 2009

Producent: Quinte da Vista Allegre

Werelddeel: Europa

Land: Portugal

Type: Portwijn

Appelatie: Porto

Alcoholgehalte: 20%

Inhoud: 75cl

Druivenras: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão

De Douro-Vallei waar de beste Portwijnen worden gemaakt is een prachtig schouwspel. De rivier slingert zich in kronkelige bewegingen doorheen diepingesneden valleien. Erkend door het Werelderfgoed is dit één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Portwijn is een versterkte wijn. Dwz dat door mutatie (toevoeging van alcohol tijdens het gistingsproces) de gisting wordt stopgezet en de Port een natuurlijke zoete smaak behoudt omdat niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. We onderscheiden 3 soorten Port's :  Ruby, Tawny en White. Ruby is de meest fruitige die weinig of geen houtopvoeding kreeg. Tawny rijpt op houten vaten en White port is uiteraard de witte versie die soms ook op vat wordt gerijpt.
Deze Colheita is een Tawny-stijl die gemiddeld min 7 jaar rijpt op eiken vaten van 550lit. Hij wordt alleen gemaakt in de beste Port-jaren. De datum van botteling wordt op het rugetiket gemeld. De kleur is getaand met een bruine rand. We ruiken vijgen, gedroogde pruimen en een sinaaszeste. www.allegre.pt


Gerecht

Combineer aan 14° bij fruitdesserts met chocolade, caramelgebak of gewoon zo in een luie zetel. Eens geopend nog 4-6 weken te bewaren.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie