Terug naar aanbod

€ 9.75

Winkelwagen
Portugal

Vista Alegre, Ruby Port

Producent: Quinte da Vista Allegre

Werelddeel: Europa

Land: Portugal

Type: Portwijn

Appelatie: Porto

Alcoholgehalte: 20%

Inhoud: 75cl

Druivenras: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão

De Douro-Vallei waar de beste Portwijnen worden gemaakt is een prachtig schouwspel. De rivier slingert zich in kronkelige bewegingen doorheen diepingesneden valleien. Erkend door het Werelderfgoed is dit één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Portwijn is een versterkte wijn. Dwz dat door mutatie (toevoeging van alcohol tijdens het gistingsproces) de gisting wordt stopgezet en de Port een natuurlijke zoete smaak behoudt omdat niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. We onderscheiden 3 soorten Port's :  Ruby, Tawny en White. Ruby is de meest fruitige die weinig of geen houtopvoeding kreeg. Tawny rijpt op houten vaten en White port is uiteraard de witte versie die ook enige tijd op vat rijpt.
Deze Fine Ruby rijpt gemiddeld 3-4 jaar op houten fusten. Het kleur is nog dieprood met een paarse rand. We ruiken veel fruit, cassis, violet... een echt fruitbom die ook in de mond vol en genereus is. Meer info op www.vallegre.pt


Gerecht

Serveer een 13-14° bij sterke kazen, desserts met een fruitaccent, chocolade met een coulis van aardbeien of bosvruchten. Na het openen blijft deze Ruby nog 3-4 weken goed.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie