Terug naar aanbod

€ 36.35

Winkelwagen
Portugal

Vista Alegre, Single Quinta Vintage 2011

Producent: Quinta da Vista Allegre

Werelddeel: Europa

Land: Portugal

Type: Portwijn

Appelatie: Porto

Alcoholgehalte: 20%

Bewaarkracht: 15 - 20 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinta CÃo

De Douro-Vallei waar de beste Portwijnen worden gemaakt is een prachtig schouwspel. De rivier slingert zich in kronkelige bewegingen doorheen diepingesneden valleien. Erkend door het Werelderfgoed is dit één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Portwijn is een versterkte wijn. Dwz dat door mutatie (toevoeging van alcohol tijdens het gistingsproces) de gisting wordt stopgezet en de Port een natuurlijke zoete smaak behoudt omdat niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. We onderscheiden 3 soorten Port's :  Ruby, Tawny en White. Ruby is de meest fruitige die weinig of geen houtopvoeding kreeg. Tawny rijpt op houten vaten en White port is uiteraard de witte versie die soms ook op vat wordt gerijpt.
Een Vintage-Port rijpt 2-3 jaar op grote houten vaten. Daarna gaat hij op de fles om verder te kunnen rijpen. Het is de bedoeling om een Vintage 10-15 jaar te laten rijpen in uw kelder zoals een jonge rode wijn. Het is een fruitbom, krachtig en sterk die door de rijping op fles zachtjesaan getemd wordt. Meer info op www.vallegre.pt


Gerecht

Open deze fles met een groepje vrienden want eens geopend, bewaart hij slechts 1-2 dagen. Geniet aan 14° bij sterke kazen zoals Stilton, blauwe kazen,... of bij een sigaar en chocoladedesserts met een fruitige toets.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie