Over onsOnze werkwijze

De Vinotheek vertrekt vanuit een ambitieus streven naar een breed en steeds evoluerend gamma waar kwaliteit voorop staat. Zo ondergaan nieuwe wijnen in het aanbod een strenge selectie en wordt – zoveel mogelijk - ter plaatse gegaan bij de wijnbouwer om de filosofie en werkwijze van het wijnhuis te leren kennen. We vinden het belangrijk om een persoonlijk en intens contact met de wijnbouwers te hebben. Regelmatig wordt een ontmoeting met de wijnbouwer georganiseerd waarbij de klanten kunnen degusteren. Bovendien worden op elk opendeurweekend enkele wijndomeinen uitgenodigd om hun gamma voor te stellen.Onze service

Naast de zoektocht en aanbod van kwalitatief betaalbare en vooral authentieke wijnen geven we onze klanten extra service:

 • advies in wijnkeuze en bij de harmonie wijn en gerecht
 • informatie over het wijndomein en de streek
 • bij elk geschenk voegen we een informatiefiche bij met serveertips, streekinfo, wijninfo, bewaarcapaciteit.
 • voor grotere feesten of evenementen kunt u de wijnen 'in depot' mee krijgen. Dit betekent dat u de overblijvende volle flessen kunt terugbrengen na het feest.


Onze filosofie

De wijnacademie van waaruit De Vinotheek onstaan is, draagt de naam 'Panta Rhei'. Dit betekent: “alles vloeit en niets blijft, alles is aan verandering onderhevig” en is ontleend aan de Griekse filosoof Herakleitos en is een perfecte weergave van onze visie in de winkel : alert blijven, de wijnwereld van nabij volgen, reizen, contacten onderhouden, bijscholen, kortom de vinger aan de pols van de wijncultuur houden !
Principieel houden wij de wijnacademie onafhankelijk van de wijnwinkel. Naast de wijnen uit de eigen wijnwinkel worden ook wijnen geproefd collega wijnhandelaars. Bovendien putten we regelmatig uit onze aparte ‘Cursuskelder’ waardoor de cursist ook eens gerijpte wijnen kan proeven.Ons team

Het Vinotheek team ijvert er voor om u bij elke aankoop te begeleiden in uw wijnkeuze. Zoekt u een passende wijn bij een gerecht of een passend geschenk voor een kennis? Dankzij onze nauwe contacten met de wijnbouwers kunnen we u ook een verhaal brengen over onze wijnen die we zorgvuldig selecteren. 
 

Gino Deprauw

Zaakvoerder / sommelier

Zaakvoerder Gino startte zijn activiteiten bij De Vinotheek in 2002. Zijn passie voor wijnen was groot genoeg om van de bankwereld over te stappen naar een jong en toekomst gericht bedrijf. 
Gino houdt vooral de contacten met de wijndomeinen, zorgt voor een goed verloop van de wijncursussen en uiteraard staat hij ook in voor de dagdagelijkse winkelwerking van De Vinotheek.

Zijn lievelingswijnen? Amarone di Valpolicella is één van zijn favorieten maar zijn hart gaat zeker en vast naar Bourgogne waar hij reeds meer dan 20 jaar de wijnpluk doet op het TOPdomein Coche-Dury in Meursault ! Maar zoals het een zaakvoerder van een wijnwinkel betaamt... een goede fles wijn beoordeelt men naar de inhoud... niet het etiket !

Mark Moerman

Zaakvoerder / sommelier

De liefde woor de wijn begon bij Mark in 1994. Toen ontmoette hij Gido Van Imschoot en trokken ze samen naar wijnstreken en wijnproeverijen in het buitenland. Toen hij beslistte om in 1996 De Vinotheek op te richten, samen met Gido en Geert Sercu, werd de uitdaging om een eigen bedrijf op te richten werkelijkheid. In 2002 vervoegde Gino De Vinotheek en kwam de droom in een stroomversnelling. 
Hij heeft een voorliefde voor de Loire en de Rhône-vallei maar ondertussen is de horizon verbreed naar alle streken .... waar goede wijnen worden gemaakt. De waarheid zit in de fles, niet op het etiket ! 
Mark is ook de voortrekker voor de organisatie van Wine & Bike. Een combinatie van sportief fietsen en het beleven van wijn in Italië, Frankrijk, Spanje en Zuid-Afrika.
Voor alle boekhoudkundige en algemene vragen ivm De Vinotheek kan je bij hem terecht.

Jan De Punt

Winkelbediende / Sommelier

Jan heeft een maître-sommelieropleiding genoten en wijn is zijn ganse leven al de rode draad geweest. Zijn voorliefde gaat ontegensprekelijk naar de Bordeaux-wijnen maar de laatste jaren ontwikkelde hij een grote liefde voor de Zuid-Afrikaanse wijnen.
Jan is een topbediende in de winkel en werkt van  donderdagmiddag tot en met de zaterdag !

Michel Tossins

Sales / Horeca

Michel is onze enthousiaste verkoper voor de horeca. Hij volgt alle restaurants op de voet en zorgt voor een prima service.
Je zal hem ook ontmoeten in onze winkel waar hij je de nodige info zal geven over de wijnen.
Michel zijn hart ligt bij de Zuid-Afrikaanse wijnen maar een lekkere wijn uit Frankrijk of Italië zal hij zeker niet afslaan !

Pieter Tack

Magazijnier / Chauffeur

Pieter is onze trouwe medewerker die zorgt dat het magazijn altijd proper, net en juist staat. Hij kent ondertussen alle wijnkelders in de horeca en rijdt met de camionet alle wegen van West-Vlaanderen plat.
Af en toe springt hij bij in de winkel of vind je hem achter een tafel tijdens de Opendeurweekends.
Zijn lievelingswijn? Hij heeft niet echt een voorkeur maar geniet zeker en vast van een goed glas wijn.

Gido Van Imschoot

Freelance lesgever / Maître-Sommelier

 • Gido Van Imschoot is een begrip geworden in de wijnwereld. Hij stond mee aan de wieg van De Vinotheek in 1996 en richtte in 1994 de wijnacademie Pant Rhei op. Maar Gido zijn passie zit in het vertellen over wijn, het product zelf, de cultuur en de beleving. Na zijn korte periode in De Vinotheek gaf hij met veel goesting les in Hotelschool Spermalie en organiseerde hij daar ook de buitenlandse stages.
  Ondertussen begon hij met het schrijven van wijnboeken over Frankrijk, Piemonte, Champagne, Leren Proeven,...  
  Gido geeft les in De Vinotheek/Panta Rhei sinds de start en doceert vooral masterclasses over wijnstreken, bepalde druiven, Wijn & Gerecht, enz.
  Een passionele wijnliefhebber met heel veel talenten !
   

Ronny Debaere

Freelance lesgever / Maître-Sommelier

Ronny Debaere is al meer dan 20 jaar lesgever in De Vinotheek. Zijn passie voor wijn en zijn dossierkennis zijn immens. Een echte ecyclopedie die voortdurend de wijnwereld onder de loupe neemt. 
In De Vinotheek geeft hij de instapcursus "Leren Proeven" en samen met Gido doceert hij eveneens thema-avonden rond wijnstreken of wijndomeinen.

Zijn lievelingswijn komt zeker en vast uit Bourgogne. Hij gaat er al meer dan 25 jaar gaan plukken op het topdomein Coche-Dury in Meursault. Niettemin evolueerde Ronny mee met de voortdurende veranderingen in de wijnwereld en geniet hij ook van wijnen uit Italië, Zuid-Afrika en Spanje. Hij vindt etiketwijnen niet belangrijk... wat in de fles zit, is het belangrijkste !

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie