KAAS EN WIJN / WIT OF ROOD ?

KAAS EN WIJN / WIT OF ROOD ?

Het combineren van gerechten met wijn blijft voor vele mensen een moeilijke klus. Het is ook geen sinecure als je sommige menu's ziet met verschillende smaken op één bord. Tijdens onze cursussen en zeker ook in de winkel is het thema 'Wijn & Gerecht' nooit ver weg en zijn we steeds op zoek naar de beste combinatie. 
Volledig volgens de Franse traditie bestelden onze buren in een Bourgondische bistro, een fles rode wijn bij het kaasbordje. Tijd om in de pen te kruipen besloten we. Lees hier verder
Sowieso is een gevariëerde kaaschotel met 1 soort wijn niet gemakkelijk. Maar we kunnen inderdaad niet bij elke kaas een andere wijnen openen. Wat moet je dan wel doen?
Proefondervindelijk kwamen we in de Franse bistro tot de conclusie dat de rode wijn (pinot noir) slechts bij één van de 4 kazen paste ! Terwijl onze Bourogne Blanc (chardonnay) het uitstekend deed bij de overige kazen. 
Doe zelf eens de test met een rijpe Camembert in combinatie met een Bordeaux Rouge of een Crottin de Chavignol (geitenkaas) met een Châteauneuf-du-Pape....    Proef dezelfde kazen met respectievelijk een chenin blanc en een sauvignon blanc en u zal merken dat deze laatste 2 witte wijnen het best accorderen.
Een compromis ? Kies bij een kaasschotel een zachte, fruitige rode wijn en vul aan met een witte wijn die fris is met een zekere body.  
Kom zeker eens langs in De Vinotheek, dan kunnen we u hierbij adviseren! 

Meer artikels

TASTING OLIJFOLIE / BALSAMICO / AZIJNEN / donderdag 22 juni 2023 / 19u30

Naast het gamma wijnen en andere dranken hebben we in De Vinotheek ook een erg mooi en...

CURSUS LEREN PROEVEN / REVIEW

Deze lente volgden de deelnemers een erg interessante wijncursus onder de deskundige begeleding...

DONOVAN RALL TASTING 7 JUNI 2023 / review

Woensdag 7 juni kwam Donovan Rall naar De Vinotheek voor een exclusieve masterclass ! Donovan is...

OPENDEURWEEKEND 22-23 APRIL 2023 / REVIEW

De wijnen van Clos Lapeyre (Jurançon) en Château du Breuil (Anjou) speelden voor de...

ASPERGES & WIJN

Wanneer de lente de eerste warmte brengt op ons terras is het tijd om verse witte asperges te...

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie