KAAS EN WIJN / WIT OF ROOD ?

KAAS EN WIJN / WIT OF ROOD ?

Het combineren van gerechten met wijn blijft voor vele mensen een moeilijke klus. Het is ook geen sinecure als je sommige menu's ziet met verschillende smaken op één bord. Tijdens onze cursussen en zeker ook in de winkel is het thema 'Wijn & Gerecht' nooit ver weg en zijn we steeds op zoek naar de beste combinatie. 
Volledig volgens de Franse traditie bestelden onze buren in een Bourgondische bistro, een fles rode wijn bij het kaasbordje. Tijd om in de pen te kruipen besloten we. Lees hier verder
Sowieso is een gevariëerde kaaschotel met 1 soort wijn niet gemakkelijk. Maar we kunnen inderdaad niet bij elke kaas een andere wijnen openen. Wat moet je dan wel doen?
Proefondervindelijk kwamen we in de Franse bistro tot de conclusie dat de rode wijn (pinot noir) slechts bij één van de 4 kazen paste ! Terwijl onze Bourogne Blanc (chardonnay) het uitstekend deed bij de overige kazen. 
Doe zelf eens de test met een rijpe Camembert in combinatie met een Bordeaux Rouge of een Crottin de Chavignol (geitenkaas) met een Châteauneuf-du-Pape....    Proef dezelfde kazen met respectievelijk een chenin blanc en een sauvignon blanc en u zal merken dat deze laatste 2 witte wijnen het best accorderen.
Een compromis ? Kies bij een kaasschotel een zachte, fruitige rode wijn en vul aan met een witte wijn die fris is met een zekere body.  
Kom zeker eens langs in De Vinotheek, dan kunnen we u hierbij adviseren! 

Meer artikels

EINDEJAARSGESCHENKEN

Zoek je een geschenk om aan je vrienden of familie te geven? Of wordt het een origineel cadeau...

WILD(E) WIJNEN

Het wildseizoen is volop bezig ! Tijd om eens alle registers uit de wijnkelder open te trekken...

LES VENDANGES à MEURSAULT 2022

Reeds meer dan 20 jaar komt collega elk jaar in actie op het domein Coche-Dury in Meursault....

ONTDEK ONZE TASTE-IT PRODUCTEN

Kom zeker eens langs om ons TASTE-IT gamma te ontdekken ! 25 soorten tapenades tal van...

EXCLUSIEVE TASTING MET XAVIER COPEL IN BISTRO 't VERSCHIL : DE FOTO'S

Het werd een memorabele avond met Xavier Copel. We konden genieten van verhelderende info over...

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie