Vragen

Kan je per fles kopen in De Vinotheek?

Natuurlijk. Er is geen minimum hoeveelheid die je moet kopen. Wij verkopen trouwens ook erg veel geschenken. Ben je uitgenodigd voor een etentje of moet je naar een feest? Wij zoeken samen met u naar de geschikte fles.

Moet je iets van wijn kennen om in de winkel te komen?

Neen, absoluut niet. Wij begeleiden je bij de keuze van je fles. Of dat nu voor een feestje is of voor een geschenk of gewoon om je assortiment aan te vullen, je bent steeds welkom. Onze specialiteit is het combineren van Wijn & Gerecht. In elke prijscategorie vinden we wel een passende wijn. 

Is er een aanbod van BIO in De Vinotheek?

Jazeker. We volgend de evoluties in de wijnwereld nauwgezet op en merken dat steeds meer wijnboeren aandacht hebben voor het milieu. Het aantal BIO-wijnen in De Vinotheek groeit gestaag. Enkele wijndomeinen werken volgens de Biodynamie. 
Het allerbelangrijkste blijft echter dat de wijn eerst goed moet zijn volgens zijn prijs. Des te beter dat hij biologisch wordt gemaakt.

Wat is jullie specialisatie?

We zoeken steeds naar een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De wijnen in het gamma komen vooral uit Frankrijk, Italië, SPanje en Zuid-Afrika. Maar je vindt ook wijnen uit Chili, Argentinië, Oostenrijk en Portugal.
De laatste 5 jaar is het aanbod uit Zuid-Afrika evenwel fors gestegen. We hebben zowat het grootste assortiment in de streek.

Onze specialiteit is ook onze kennis. Door ervaring, ontmoetingen met wijnboeren en eigen interesses , zijn we gespecialiseerd in het combineren van Wijn & Gerecht. Soms zijn we afhankelijk van de kruiding van de chef of bepaalde accenten in het gerecht maar dat maakt het juist boeiend ! 

Moet ik diep in beugel tasten om een fles te kopen in De Vinotheek?

We hebben een zeer ruim aanbod van wijnen en andere dranken. De prijs varieert van 5-6 Euro tot flessen die exclusief zijn. Maar in alle prijsklasses is er voldoende keuze om je favoriete wijn te kopen.

Zijn er ook niet-alcoholische items te koop ?

We hebben een erg lekkere 0% schuimwijn van CHâteau Estoublon. Dit zowel in rosé als in wit.

Maar je kan ook terecht bij ons voor ons gamma aan olijfolies, azijnen,tapenades, enz... Producten van een hoog niveau in diverse prijsklassen.  In de winkel presenteren we bovendien enkele mooie geschenkmandjes met deze producten al of niet in combinatie met een fles wijn.

Zijn de cursussen een promotiecampagne voor de winkel?

Van bij de start van Panta Rhei (wijnacademie) hebben we het commerciële gescheiden van het educatieve. Dit wil zeggen dat we naast Vinotheek-wijnen ook wijnen schenken van collega's, warenhuizen,... Uiteraard bekijken we telkens met onze lesgevers welke wijn past en houden we de kwaliteit in het oog. Bovendien hebben we een aparte wijnkelder voor onze cursuswijnen. Daar laten we wijnen rijpen die enkel dienen om te serveren in de cursussen. 

Organiseren jullie cursus wijnproeven voor beginners?

Sinds 1994, vooraleer er sprake was van De Vinotheek, geven Gido Van imschoot en Ronny Debaere als freelancers wijncursussen bij ons onder de naam "Panta Rhei". 
De cursus Leren Proeven is een topper. In 6 avonden brengen we je veel bij over de wijnwereld. Dit wordt 1 tot 2 keer per jaar georganiseerd. Je kan aan deze cursus starten zonder ervaring of kennis.

Naast deze basiscursus organiseren we met Panta Rhei eveneens thema-avonden (Sherry, Wijn & Gerecht, Port, Whisky,...). Hiervoor kan je onze kalender raadplegen.

Kan je alleen maar wijn kopen in De Vinotheek?

Naast het aanbod van zo'n 700 soorten wijn , kan je in De Vinotheek ook terecht voor een kwaliteits GIN of andere sterke dranken zoals RUM, Cognac, Whisky of Vermouth. Ook Sherry en Port kleuren het gamma. In onze keuze hebben we steeds aandacht voor een goede verhouding tussen de kwaliteit en de prijs.

We bieden ook een mooi assortiment van olijfolies, azijnen, tapenades, zouten, kruiden.... aan.

Kan ik betalen met kaart?

We hebben de mogelijkheid om te betalen met Bancontact, Mastercard en Visa.

Nog vragen?

Contacteer ons hier.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie