
ASPERGES & WIJN
Wanneer de lente de eerste warmte brengt op ons terras is het tijd om verse witte asperges te serveren. Het is een delicatesse die we moeten koesteren en vooral van genieten bij een lekker glas wijn. Uiteraard is het belangrijk te weten hoe we de asperges serveren. Klassiek op zijn Vlaams met eieren en een botersaus of combineren we met vis of vlees ?
Je kan bvb de asperges net voor het serveren kort afbakken in boter en serveren bij een gerookte zalm, zalmfilet of zelfs bij lamsvlees.
Een voor de hand liggende keuze bij "op zijn Vlaams" is een droge Muscat-wijn of een sauvignon blanc uit de Loire.
Bij de andere bereidingen met asperges als accent speelt de combinatie met de vis of het vlees en de saus een belangrijkere rol.
TIP uit De Vinotheek bij asperges op zijn Vlaams of met gerookte zalm :
Domaine des Echardières, Sauvignon de Touraine (Fr) (9.35 Euro)
Château Guilhem, Prestige Blanc (Malepère / FR) (10,95 Euro)
Domaine Pabiot, Pouilly Fumé Girarmes (Fr) (17.75 Euro)
Cocoahill Sauvignon Blanc 2021 (Stellenbosch, ZA) (9.15 Euro)
Siós Petit Siós 2022 (Costers del Segre/SP) (10.50 Euro)
.... en tal van andere mogelijkheden